ua en ru

"Укрзалізниця" назвала ціну туалетів для вагонів ринковою

"Укрзалізниця" назвала ціну туалетів для вагонів ринковою Фото: УЗ

Ціна на туалетні системи для УЗ встановлена виробником, а не "Укрзалізницею"

У ПАТ "Укрзалізниця" (УЗ) заявили, що ціна в мільйон гривень на туалети для пасажирських поїздів встановлена виробником, і оціночна вартість вказана УЗ з урахуванням ринкових пропозицій. Про це повідомляє прес-служба перевізника.

"Укрзалізниця" не встановлює ціну на вакуумні туалетні комплекси закритого типу - її формують виробники цього обладнання. В оголошенні про проведення відкритих торгів в системі Prozorro очікувана вартість вказана саме на підставі моніторингу цінових пропозицій виробників. До того ж процедура закупівлі передбачає проведення аукціону, в ході якого можливе зниження ціни", - повідомляють в УЗ.

У компанії повідомили, що в минулому році УЗ зробила неодноразові спроби закупити аналогічні туалетні комплекси , однак торги на їх закупівлю не відбулося саме через відсутність учасників. Однією з основних причин виробники назвали занадто низькою очікувану вартість предмета закупівлі (на рівні 910 тис. гривень з ПДВ), відзначили в "Укрзалізниці".

"Саме для уникнення зриву конкурсних торгів, орієнтуючись на ціни виробників, була визначена очікувана вартість на рівні 1079 тис. гривень з ПДВ за комплект. В умовах пасажирських депо раніше не проводилося обладнання екологічно чистими туалетними комплексами закритого типу плацкартних пасажирських вагонів". – підсумували в УЗ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що структурний підрозділ "Укрзалізниці" ("Центр забезпечення виробництва") має намір закупити 250 туалетів для оснащення вагонів вартістю 1,08 млн гривень кожен.