ua en ru

"Укрзалізниця" має намір направити на капінвестиції близько 27 млрд гривень

"Укрзалізниця" має намір направити на капінвестиції близько 27 млрд гривень Фото: УЗ (РБК-Україна)

Це майже в 2,5 рази більше, ніж було витрачено в 2017 році

ПАТ "Укрзалізниця" в 2018 році має намір направити на капітальні інвестиції близько 27 млрд гривень. Про це йдеться в матеріалі РБК-Украина: "Плани "Укрзалізниці": в 2018-му квитки можуть подорожчати".

Зазначимо, що це майже в 2,5 рази більше, ніж було витрачено за цією статтею у 2017 році (близько 11 млрд гривень).

Так, основним джерелом капітальних інвестицій будуть власні кошти компанії - 20,7 млрд гривень.

Крім того, 6,1 млрд гривень буде отримано за кредитними і лізинговими програмами, а також 0,1 млрд гривень - від інвесторів.

Повідомляється, що понад 71% всіх вкладень (понад 19 млрд гривень) буде спрямовано на оновлення залізничного рухомого складу. УЗ планує купити або зробити на власних потужностях рухомий склад на 11,5 млрд гривень.

Також близько 5 млрд гривень планується вкласти в розвиток інфраструктури. В УЗ кажуть, що для того, щоб виконати план капінвестицій, компанія з початку року планує оголошувати тендери на придбання матеріалів, запчастин, комплектуючих для виробництва вагонів на власних потужностях, проведення капітальних ремонтів рухомого складу та інфраструктури.

Нагадаємо, в кінці грудня повідомлялося, що в 2018 році ПАТ "Укрзалізниця" планує закупити і побудувати до 10 тис. нових вагонів.