ua en ru

"Укрзалізниця" має право приймати кадрові рішення по ПЗЗ, - Мінінфраструктури

Державна адміністрація залізничного транспорту України "Укрзалізниця" має право приймати кадрові рішення по Південно-західній залізниці. Про це заявив сьогодні на брифінгу заступник міністра інфраструктури України Володимир Омелян, передає кореспондент РБК-Україна.

"В даний час "Укрзалізницею" вже призначений перший заступник начальника Південно-західної залізниці і готується рід інших кадрових рішень, що повністю забезпечить безперебійність і стабільність залізничних перевезень", - сказав Омелян.

За його словами, першим заступником ПЗЗ призначений Виталій Таргонський.

Він зазначив, що згідно з положенням про "Укрзалізниці", яке затверджено постановою Кабміну від 26 лютого 1996 р., до сфери управління "Укрзалізниці" входить зокрема Південно-західна залізниця. Статут "Укрзалізниці" прямо передбачає право приймати рішення щодо заступників начальника залізниці, головного інженера, начальників дирекції залізничних перевезень та начальника фінансово-економічної служби, і ця норма статуту не була жодним чином оскаржена.

Разом з тим Омелян підкреслив, що ніяких звільнень начальників дирекцій та інших працівників Південно-західної залізниці не планується.

Нагадаємо, Південно-західна залізниця відмовляється виконувати наказ гендиректора "Укрзалізниці".