ua en ru

На "Укрзалізниці" викрили схему з фіктивним ремонтом поїздів

На "Укрзалізниці" викрили схему з фіктивним ремонтом поїздів Фото: потяг "Укрзалізниці" (РБК-Україна)

На "Укрзалізниці" викрили схему фіктивного ремонту дизель-поїздів. Учасники схеми привласнили бюджетні гроші.

Про це повідомляє сайт Офісу генпрокурора.

Встановлено, що посадові особи "Укрзалізниці" заволоділи грошима акціонерного товариства під час організації капітального ремонту дизель-поїздів для приміських перевезень.

В 2015-16 роках вони залучили фіктивні підприємства і склали неправдиві документи про проведення модернізації понад 20 потягів, хоча ці роботи не можна було провести через відсутність на підприємстві-виконавці необхідних фахівців та обладнання. В рамках оборудки вони перевели гроші з рахунків "Укрзалізниці" підприємству-виконавцю, а частина коштів опинилася на рахунках фіктивних фірм.

Ці дії посадовців завдали збитки "Укрзалізниці" на суму понад 58,6 мільйонів гривень.

Сьогодні, 17 листопада, підозрюваним відкрили матеріали справи. Серед фігурантів - колишній в.о. керівника одного з підприємств, 100% акцій якого належать "Укрзалізниці" і його колишні заступники, а також колишні та діючі керівники підрозділів приміських пасажирських перевезень, начальники виробничих підрозділів депо регіональних філій "Укрзалізниці".

Досудове слідство у справі завершено.

Нагадаємо, директор Центру охорони здоров'я "Укрзалізниці" Наталя Белінська назвала необхідну суму коштів для підготовки відомчих лікарень для прийому хворих COVID-19. Потреби залізничних лікарень вже обговорили з представниками МОЗ.