ua en ru

В "Укрзалізниці" заявили, що контракт Балчуна формально продовжено до 2019 року

В "Укрзалізниці" заявили, що контракт Балчуна формально продовжено до 2019 року Фото: Войцех Балчун (facebook.com/JSCUkrzaliznytsia)

Балчун залишається головою "Укрзалізниці", поки жодна із сторін не вимагає припинення контракту

Контракт голови правління ПАТ "Укрзалізниця" Войцеха Балчуна формально продовжено до 2019 року. Про це повідомив директор з правових питань УЗ Андрій Омельченко, передає прес-служба "Укрзалізниці".

"У відповідності з частиною 3 ст. 6 закону України "Про особливості утворення публічного акціонерного товариства залізничного транспорту загального користування", пункт 83 Статуту публічного акціонерного товариства "Українська залізниця" голова ПАТ призначається на посаду і звільняється від посади виключно Кабінетом міністрів України", - зазначив Омельченко.

Крім того, згідно частини 1 ст. 39-1 КЗпП України, якщо після закінчення строку трудового договору трудові відносини фактично тривають і жодна з сторін не вимагає їх припинення, дія цього договору вважається продовженою на невизначений строк.

"Тому, оскільки після закінчення 05.06.2017 терміну контракту з головою правління ВАТ "Укрзалізниця" від 06.06.2016 трудові відносини фактично тривають і жодна з сторін не вимагає їх припинення..., дію контракту з головою правління ПАТ "Укрзалізниця" Балчуном, з урахуванням положень частини 1 ст. 39-1 і частини 2 ст. 23 КЗпП, формально вважається продовженою до 5 червня 2019 року", - додали в УЗ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Кабмін визначиться з продовженням контракту з Балчуном після заслуховування його звіту.