ua en ru

На "Укрзалізниці" потрібно провести масштабне розслідування, - політолог

В. о. керівника "Укрзалізниці" Олександр Завгородній повинен бути відсторонений від займаної посади на час перевірки корупційних фактів, поширених інтернет-ЗМІ. Таку думку висловив політолог Тарас Березовець.

За словами політолога, "необхідно провести повномасштабне розслідування і визначити, чи було завдано збитків державі. Якщо так, то яких".

За словами Березовця, він не здивований тим фактом, що ім'я нового керівника "Укрзалізниці" опинилося в епіцентрі корупційного скандалу, практично відразу після його призначення. "Є такі державні монополії, яким "пороблено". На "Укрзалізниці" занадто багато можливостей, щоб красти державні гроші", - каже політолог.

Нагадаємо, раніше в ЗМІ з'явилася інформація про те, що брат і син нинішнього керівника "Укрзалізниці" Олександра Завгороднього, є власниками компанії "А. С. Інжиніринг Груп", яка користувалася послугами держпідприємства, але не оплачувала їх. У статті стверджується, що "А. С. Інжиніринг Груп" заборгувала державі близько 200 тис. грн. Інша компанія сімейства Завгородних завищувала розцінки на будівельні роботи, які вона проводила за замовленням Придніпровської залізниці, що підтверджується результатами перевірки КРУ.

Раніше в.о. керівника "Укрзалізниці" заявляв, що ні він, ні члени його сім'ї не володіють компаніями, які яким-небудь чином співпрацюють із залізницею.
Олександр Завгородній був призначений в. о голови "Укрзалізниці" 7 липня. Останні 2,5 року він працював начальником управління Укртрансінспекції у Запорізькій області