ua en ru

В "Укрзалізниці" спостерігається дефіцит з дизпаливом, - Омелян

В "Укрзалізниці" спостерігається дефіцит з дизпаливом, - Омелян Фото: Володимир Омелян (РБК-Україна)

За словами Омеляна, "Укрзалізниця" повинна стати повноцінним учасником паливного ринку

У публічного акціонерного товариства "Укрзалізниця" спостерігається дефіцит з дизельним паливом. Про це міністр інфраструктури України Володимир Омелян повідомив в інтерв'ю РБК-Україна.

"Навіть закупівля палива таким швидким чином, не вивела компанію з кризи з дефіцитом палива. Зараз запас дизпалива на Львівській залізниці становить півдоби. У деяких інших залізниць запас становить від двох до чотирьох діб. У Донецькій залізниці запас становить сім діб. На моїй пам'яті, вже третій керівник УЗ, приступаючи до роботи, вирішує у першу чергу проблему з нестачею палива", - зазначив глава МІУ.

Омелян підкреслив, що дану проблему можна вирішити в разі, якщо "Укрзалізниця" стане повноцінним учасником паливного ринку.

"Я не впевнений, що перехід на закупівлю палива з ціноутворенням по формульній системі... вирішить проблему глобально. Я більше схиляюся до думки про те, що УЗ повинна стати повноцінним учасником паливного ринку України, створивши свою власну паливну компанію. Вона повинна її створити самостійно, або в рамках СП з іншими учасниками паливного ринку, але УЗ повинна купувати паливо безпосередньо в українських або іноземних виробників... це дозволить не бути кожен раз у стані інфаркту, що дизель ось-ось закінчиться", - підкреслив міністр .

Нагадаємо, Омелян повідомив, що тимчасово виконуючий обов'язки голови "Укрзалізниці" почав кадрову чистку в компанії.