ua en ru

В укритті бойовиків ІДІЛ в Іспанії поліція знайшла вибухівку "мати Сатани"

В укритті бойовиків ІДІЛ в Іспанії поліція знайшла вибухівку "мати Сатани" Фото: теракт в Барселоні (twitter.comboppinmule)

Вибухівку використовували під час терактів в Брюсселі і Парижі

В іспанському місті Альканар в Каталонії правоохоронці під час огляду руїн будинку виявили сліди вибухової речовини, що бойовики терористичної організації "Ісламська держава" використовували під час терактів в Брюсселі і Парижі. Про це повідомляє El Pais.

Повідомляється, що в будівлі були виявлені сліди перекису ацетону. Це речовина використовувалася бойовиками ІДІЛ в якості основи для вибухових речовин під час атак в Брюсселі і Парижі.

Зазначено, що з-за величезної вибухової сили і легкого запалення вибухівку називають "мати Сатани". Крім того, ця речовина зазвичай не визначається після детонації.

На думку правоохоронців, терористи мали намір не обмежуватися нападом в Барселоні, а здійснити інші масштабні теракти.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 17 серпня в Іспанії в нарколабораторії стався вибух, є загиблий, також постраждали 7 осіб.

Правоохоронці Іспанії знайшли зв'язок між вибухом у нарколабораторії та терактом в Барселоні.

Зазначено, що у терористів, які здійснили 17 серпня серію терактів в Іспанії, спочатку, крім вулиці Рамбла, було ще дві мети атаки в Барселоні.

Повідомляється, що головною метою терористів був символ Барселони - собор Sagrada Família, також планувалося напад на ще одне популярне у туристів місце у міського порту, яке саме, видання не повідомляє.