ua en ru

"Укртранснафта" просить у МІУ 75% знижки на портові збори на перевалку нафти в Південному "

"Укртранснафта" просить у МІУ 75% знижки на портові збори на перевалку нафти в Південному " Фото: Укртранснафта

"Укртранснафта" просить знижку в МІУ

ПАТ "Укртранснафта" звернулася до Міністерства інфраструктури з проханням встановити знижку на весь комплекс портових зборів на перевалку нафти в порту Південний в розмірі 75%. Про це йдеться в документі, текст якого має в своєму розпорядженні РБК-Україна.

"Товариство планує в 2016 році підписати довгострокові контракти з потенційними замовниками на транспортування територією України системою магістральних нафтопроводів з використанням потужностей Морського нафтового терміналу "Південний" нафти з Азербайджану, Казахстану та інших країн - експортерів нафти. У разі успішного досягнення комерційних домовленостей, орієнтовний об'єм завантаження МНТ "Південний" на 2016 рік складе 200 - 300 тис. тонн, на 2017 рік - до 1,5-2 млн тонн з подальшим нарощуванням до 5 млн. тонн на рік", - йдеться в документі.

Разом з тим, як наголошується, діючі ставки портового збору, інших зборів і платежів, які стягуються із суден, які заходять у МНТ "Південний" значно ускладнюють можливості встановлення ефективного співробітництва з закордонними партнерами, які потенційно зацікавлені в постачанні нафти в Україну та транзитом в країни ЄС.


"Сума портових зборів та інших послуг, які стягуються із суден, які заходять у МНТ "Південний" перевищує 60% від загальної вартості фрахту танкера типу Aframax в межах басейну Чорного моряна маршрутах від чорноморських нафтоналивних терміналів", - наголошується в документі.

Так, відповідно до викладеного в документі, з метою забезпечення конкурентоспроможності МНТ "Південний" порту "Південний" по прийому танкерів з нафтою порівнянні з іншими портами Чорного і Середземного морів необхідно встановити знижку в розмірі 75% на весь комплекс зборів.

"Укртранснафта" просить у МІУ 75% знижки на портові збори на перевалку нафти в Південному ""Укртранснафта" просить у МІУ 75% знижки на портові збори на перевалку нафти в Південному ""Виходячи з вищезазначеного та у зв'язку із запланованим офіційним візитом президента України Петра Порошенка в Азербайджанську Республіку, де буде обговорюватися питання поставок і транзиту нафти, просимо Вас у найкоротші строки прийняти позитивне рішення щодо встановлення на довгостроковому підставі знижки в розмірі 75% на портові збори, збори та платежі за послуги, які стягуються із суден, які заходять на МНТ "Південний" для здійснення операцій з навантаження/розвантаження нафтою", - йдеться в документі

Навпомним, раніше повідомлялося, що "Укртранснафта" повідомила про повну виплату дивідендів за 2015 в бюдже.