ua en ru

"Укртранснафта" розпочинає реконструкцію нафтопроводу "Дружба"

"Укртранснафта" розпочинає реконструкцію нафтопроводу "Дружба" Фото: "Укртранснафта" розпочинає реконструкцію нафтопроводу "Дружба"

Цього року можуть пройти переговори щодо можливості прокачування нафти по маршруту "Одеса-Броди-Кралупи"

ПАТ "Укртранснафта" у 2016 році проведе модернізацію нафтопроводу "Дружба" та замінить 68 кілометрів магістрального нафтопроводу через значну зношеність та незадовільність технічного стану. Про це у Facebook повідомляє прес-служба "Укртранснафти".

Зазначається, що відповідна заміна окремих ділянок є оптимальним варіантом забезпечення надійності транзиту нафти до Європи через територію України.

Термін експлуатації певних ділянок нафтопроводу складає від 20 до 40 років.

Зокрема, нафтопровід "Броди-Держкордон", який є частиною "Дружби", працює з 1962 року та пролягає в складних гірських умовах Карпат.

Орієнтовна вартість проекту з модернізації нафтопроводу "Дружба" складе 650 мільйонів гривень. Окрім цього планується в 2016 році провести заміну 4 нафтоперекачувальних насосів та 9 електродвигунів.

Генеральний директор "Укртранснафти" Микола Гавриленко також заявив про наміри в цьому році провести переговори щодо можливості прокачування нафти по маршруту "Одеса-Броди-Кралупи".

«Укртранснафта» розпочинає реконструкцію нафтопроводу "Дружба"ПАТ "Укртранснафта" у 2016 році проведе модернізацію наф...

Опубликовано ПАТ "Укртранснафта" 12 января 2016 г.

Нагадаємо, "Укртранснафта" просить Кабмін створити робочу групу з питання повернення технологічної нафти.