ua en ru

"Укртранснафта" ініціює переговори з "Укртатнафтою" про зберіганні технологічної нафти

"Укртранснафта" ініціює переговори з "Укртатнафтою" про зберіганні технологічної нафти Фото: генеральний директор ПАТ "Укртранснафта" Микола Гавриленко

Раніше "Укртранснафта" просила Кабмін створити робочу групу з питання повернення технологічної нафти

ПАТ "Укртранснафта" звернулася до ПАТ "Укртатнафта" з пропозицією про проведення переговорів щодо зберігання технологічної нафти. Про це йдеться в листі генерального директора ПАТ "Укртранснафта" Миколи Гавриленка до ПАТ "Укртранснафта" від 16 січня 2016 року, текстом якого володіє РБК-Україна.

Згідно з листом, таку пропозицію було сформовано на підставі тих обставин, в яких зараз виявилося вирішення даного питання, а саме: розгляд Господарським судом міста Києва справи за первісним позовом ПАТ "Укртатнафта" до ПАТ "Укртранснафта" про стягнення заборгованості та застосування санкцій згідно з договором, укладеним 1 квітня 2015 року про оренду резервуарних ємностей для зберігання технологічної нафти та за зустрічним позовом ПАТ "Укртранснафта" до ПАТ "Укртатанафта" про визнання цього договору удаваним та недійсним.

Зокрема, повідомляється, що розгляд даної справи призначено на 20 січня 2016 року.

"Укртранснафта" ініціює переговори з "Укртатнафтою" про зберіганні технологічної нафти

"Укртранснафта" ініціює переговори з "Укртатнафтою" про зберіганні технологічної нафтиФото: лист

Також причиною такої пропозиції стало те, що за фактом укладення вище зазначеного спірного договору про оренду і попередніх (подібних) договорів про оренду резервуарних ємностей досі триває досудове розслідування у кримінальному провадженні, яке було порушено Службою безпеки України.

"Враховуючи вище викладене, ПАТ "Укртранснафта" пропонує вашому товариству погодитися на невідкладне повернення 50 000,00 тонн технологічної нафти ПАТ "Укртранснафта", разміщеної в резервуарах вашого товариства, без висунення додаткових умов щодо сплати орендної плати або підписання будь-яких актів наданих послуг по орендній платі резервуарних ємностей. Крім цього, з метою врегулювання всіх спірних моментів, пов'язаних із зберіганням технологічної нафти в резервуарах вашого товариства, починаючи з моменту фактичного розміщення цієї нафти на зберігання, просимо надати свою згоду на початок переговорів з метою укладення між нашими товариствами договору на зберігання нафти в резервуарах вашого товариства з дотриманням процедур державних закупівель, установлених законодавством України", - йдеться в листі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що "Укртранснафта" просить Кабмін створити робочу групу з питання повернення технологічної нафти.