ua en ru

"Укртрансгаз" заявив про початок роботи нового оператора ГТС

"Укртрансгаз" заявив про початок роботи нового оператора ГТС Фото: запрацював новий оператор української ГТС (фото з відкритих джерел)

Завершено перший етап анбандлінга

ПАО "Укртрансгаз" заявило про початок роботи нової структурної одиниці "Оператора ГТС України". Про це повідомляє прес-служба компанії.

Як повідомляється, нова структура має затверджений штатний розклад (309 посадових одиниць) і налічує 209 співробітників, які обслуговують більше 1 тис. договорів на транспортування газу в Україну і контактує з іншими філіями "Укртрансгазу".

"Зараз "Оператор ГТС України" - це повноцінний і єдиний центр прийняття рішень з управління українською газотранспортною системою. Цей філіал є функціонально самодостатньою структурною одиницею", - йдеться у повідомленні.

Таким чином, з початком роботи нового оператора завершився перший етап процесу розподілу функцій видобутку і транспортування газу (анбандлинг).

Нагадаємо, Секретаріат енергетичного співтовариства та оператори ГРС проведуть спільний аудит анбандлинга і системи обліку газу в Україні.