ua en ru

"Укртрансгаз" заявив про готовність ГТС до опалювального сезону

"Укртрансгаз" заявив про готовність ГТС до опалювального сезону Фото: українська ГТС

Підготовка газотранспортної системи до зими завершена

Українська газотранспортна система (ГТС) готова до опалювального сезону 2015-2016. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ПАТ "Укртрансгаз".

Повідомляється, що ПАТ "Укртрансгаз" завершило підготовку газотранспортної системи України до осінньо-зимового періоду і вручило паспорти готовності виробничим філіям.

"Повний комплекс робіт по підготовці виробничих і невиробничих об'єктів до опалювального сезону проведено своєчасно, крім тих, які знаходяться на непідконтрольної Збройним силам території України в Луганській і Донецькій областях", - йдеться в повідомленні.

Всього по системі "Укртрансгазу" в рамках підготовки до опалювального періоду виконано капітальний ремонт майже 33 км трубопроводів і 24 свердловин ПСГ; проведена реконструкція 290 газорозподільних станцій. Також в компанії відзначили, що відремонтовано 1250 систем автоматичного контролю, сигналізації та пожежогасіння на газорозподільних та компресорних станціях, а також 61 виробниче приміщення.

Крім цього, проведено повний комплекс планово-попереджувальних робіт на транзитних газопроводах, по яких паливо транспортується для споживачів Європи та Молдови.

Нагадаємо, раніше голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв заявив, що Україна накопичить понад 17 млрд куб. м газу в ПСГ до кінця жовтня.