ua en ru

"Укртрансгаз" підготував план модернізації ГТС до 2027

"Укртрансгаз" підготував план модернізації ГТС до 2027 Фото: ілюстративне фото (УНІАН)

Плани передбачають реконструкцію 4 компресорних станцій

Публічне акціонерне товариство "Укртрансгаз" розробило десятирічний план модернізації газотранспортної системи (ГТС) на період 2018-2027 років. Про це йдеться в повідомленні прес-служби "Укртрансгаза".

Повідомляється, що план модернізації ГТС України розроблено для приведення виробничих потужностей у відповідність з європейськими стандартами надійності, безпеки та екологічності при експлуатації компресорних станцій і транспортування газу.

Плани, зокрема, передбачають реконструкцію 4 компресорних станцій: "Яготин", "Диканька", "Ромни" та "КЦ 4 Більче-Волиця". Ці об'єкти визначені пріоритетними і оптимальними. Інвестиції, які планується направити на реконструкцію компресорних станцій протягом 2018-2020 років, становитимуть понад 7 млрд гривень.

Також повідомляється, що перші закупівельні процедури планується почати в II кварталі поточного року за проектом з реконструкції КС "Яготин". Далі буде проводитися закупівля робіт для модернізації "Більче-Волиця".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в "Укртрансгазі" змінилося керівництво. Зокрема, наглядова рада НАК "Нафтогаз України" погодила призначення Андрія Хоменка т.в.о. голови "Укртрансгазу".