ua en ru

"Укртелеком" залучив 50 млн кредитних доларів на модернізацію мережевих телекомунікацій

"Укртелеком" залучив 50 млн кредитних доларів на модернізацію мережевих телекомунікацій Фото: національний IT-оператор зв'язку "Укртелеком"

Національний телеком-оператор розпочинає процес стратегічної модернізації своєї телекомунікаційної мережі

ПАТ "Укртелеком" розпочинає процес стратегічної модернізації своєї телекомунікаційної мережі, підписавши низку договорів із China Development Bank (CDB) і компанією Huawei щодо довгострокового стратегічного партнерства. Про це повідомили у прес-службі ведущей телеком-компанії України.

Як зазначається, відповідно до умов контрактів, національний телеком-оператор отримає технологічну підтримку від Huawei та фінансову - від CDB.


Усі залучені за китайським кредитом кошти в повному обсязі підуть на стратегічну модернізацію телекомунікаційної мережі "Укртелекому" в масштабі шести найбільших міст України.

Зокрема, на першому етапі довгострокового партнерства China Development Bank надасть українській телеком-компанії фінансову підтримку у розмірі 50 млн кредитних доларів, погашення яких припадає на кінець 2022 року. Згідно прес-релізу оператора зв'язку, перехід на сучасні технології дозволить впроваджувати нові сервіси і значно поліпшити якість існуючих.

"Компанія Huawei готова поділитися своїм міжнародним досвідом і поставляти сучасне обладнання для "Укртелекому". Ефективність обладнання підтверджена під час пілотних проектів", - зазначив директор "Huawei Україна" Мяо Сяоян.

"Завдяки цій угоді перед "Укртелекомом" відкрилися нові можливості для значних інвестицій в розвиток інфраструктури фіксованого зв'язку в Україні. Ефективне використання цих ресурсів дозволить "Укртелекому" стати однією з найсучасніших телекомунікаційних компаній, яка надає своїм клієнтам як традиційні, так і сучасні послуги", - зазначив Юрій Курмаз, директор ПАТ "Укртелеком".

Модернізація стартує на початку 2016 року і передбачає будівництво національної структури управління мережею з єдиним центром у Києві і резервним у Дніпропетровську, а також заміну ADSL на сучасні технології. Це дозволить "Укртелекому" надавати абонентам доступ до Інтернету на швидкості до 50 Мбіт/с за VDSL і до 1 Гбіт/с по FTTH/GPON.
Нагадаємо, у листопаді 2013 року Huawei заявила про намір інвестувати 600 млн доларів у дослідження 5G..