ua en ru

"Укртелеком" оскаржить рішення НКРЗІ щодо ліцензії на послуги місцевого зв'язку

"Укртелеком" оскаржить рішення НКРЗІ щодо ліцензії на послуги місцевого зв'язку Фото: Укртелеком

Оператор звинуватив регулятора у створенні бюрократичних перепон для роботи бізнесу

ПАТ "Укртелеком" збирається оскаржити в суді рішення Нацкомісії, що здійснює держрегулювання у сфері зв'язку та інформатизації, (НКРЗІ) щодо ліцензії оператора на послуги місцевого зв'язку. Про це РБК-Україна повідомили у прес-службі компанії.

Як зазначається, "Укртелеком" надає послуги місцевої телефонії у відповідності з ліцензією згідно з рішенням НКРЗІ №345 від 21 липня 2011 року, яка, відповідно до зазначеного в ній виду діяльності, дає право оператору надавати послуги телефонного зв'язку (крім відомчих об'єктів) - місцевого із правом створення власної мережі ємністю понад 1000 абонентських номерів.

Телеком-компанія стверджує, що, як передбачає законодавство, заздалегідь подала заяву та інші необхідні документи для продовження НКРЗІ терміну дії наявної ліцензії, за якою довгі роки надавалися послуги фіксованого місцевого телефонного зв'язку в Україні.

"Саме це, за розуміння компанії та існуючої ринкової практиці, і повинно було статися, згідно із заявою "Укртелекому" та статті 49 закону про телекомунікації. Але, на жаль, НКРЗІ прийняла рішення, яке суперечить ринковій практиці і, за нашими оцінками, чинному законодавству. Замість створення прозорих конкурентних умов у галузі, регулятор своїм рішенням створює бюрократичні перепони роботі оператора", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, "Укртелеком" одним із першим в Україні отримав ліцензію на послуги місцевого зв'язку в кінці 1998 року. За період 1998-2016 років ліцензію продовжували і переоформляли у зв'язку зі змінами організаційно-правової структури компанії. Крім того, питання діяльності за ліцензією неодноразово перевірялися НКРЗІ під час численних заходів державного нагляду (планових та позапланових перевірок).

Як заявили в "Укртелекомі", існуюча ліцензія дає право надавати послуги місцевого зв'язку до квітня 2016 року. За цей час компанія планує захистити в суді своє право на продовження діяльності з надання послуг з наявною у "Укртелекому" ліцензію на послуги місцевого зв'язку.

Раніше НКРЗІ на засіданні 15 грудня відмовила ПАТ "Укртелеком" в продовженні терміну дії ліцензії на надання послуг телефонного зв'язку (крім відомчих об'єктів) - місцевого з правом створення власної мережі ємністю понад 1000 абонентських номерів на всій території України.

Підсумки засідання НКРЗІ від 15 грудня 2015 рокуhttp://www.nkrzi.gov.ua/index.php?r=site/index&pg=99&id=949&language=uk

Опубліковано НКРЗІ 15 грудня 2015 р.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що "Укртелеком" побудує волоконно-оптичні лінії зв'язку для "ОККО".

Як повідомлялося, "Укртелеком" закінчив 9 місяців 2015 року із чистим прибутком 493 млн грн.