ua en ru

"Укртатнафта" підозрюється в причетності до схеми розкрадання коштів з ПриватБанку

"Укртатнафта" підозрюється в причетності до схеми розкрадання коштів з ПриватБанку Фото: ГФС перевірить "Укртатнафту" (ukrtatnafta.com )

Суд зобов'язав ДФС перевірити діяльність "Укртатнафти" за 9 років

Печерський районний суд Києва в рамках розслідування Генеральної прокуратури справи про розкрадання коштів "ПриватБанку" доручив Державній фіскальній службі провести позапланову документальну перевірку ПАТ "Укртатнафта" за період 2008-2016 роки. Про це йдеться в ухвалі Печерського райсуду від 13 жовтня.

Згідно з рішенням суду, ДФС повинна перевірити своєчасність та повноту сплати компанією податків і зборів, а також дотримання нею вимог валютного законодавства при фінансово-господарських взаємовідносинах з контрагентами за період з 1 січня 2008 по 31 грудня 2016 років.

Своїм вердиктом суд задовольнив клопотання Генпрокуратури, яка повідомила, що серед юридичних осіб, що брали участь у схемі трансформації кредитного портфелю "ПриватБанку" є і "Укртатнафта".

Зокрема, за даними слідства, з 20 жовтня по 22 листопада 2016 року, як раз перед націоналізацією фінустанови, "ПриватБанк" видав 36 кредитів юрособам на загальну суму 126,9 млрд гривень. Ці кошти не затрималися на рахунках дебіторів, а відразу ж були переведені в рахунок погашення кредитів інших 193 юридичних осіб, які були видані "ПриватБанком" раніше.

Ось якраз серед цих 193 компаній і значиться "Укртатнафта", майно якої таким способом було виведено з-під застави, оскільки кредит був погашений поручителем.

Нагадаємо, Арбітражний суд Москви заново розгляне позов російської компанії "Татнафта" до України з вимогою стягнути з відповідача 144 млн доларів за рішенням міжнародного арбітражу.

Російська компанія хоче відшкодувати збитки від втрати своєї частки в "Укртатнафті", яка в 2007 році перейшла до групи "Приват" Ігоря Кломойского.