ua en ru

В "Укрспирті" заявили, що приватизація – єдина можливість зберегти галузь

В "Укрспирті" заявили, що приватизація – єдина можливість зберегти галузь

Сьогодні керівники 20-ти підприємств, що входять до складу ДП "Укрспирт", звернулися з відкритим листом до міністра АПК Олексія Павленка в підтримку майбутньої приватизації підприємств галузі.

Під час круглого столу, в якому в режимі онлайн-конференції взяли участь представники більш ніж 40 підприємств галузі, був підписаний документ.

"Сьогодні ми хочемо повністю і всебічно підтримати позицію президента України, прем'єр-міністра і міністра Павленка щодо неминучості прозорої конкурентної приватизації спиртових підприємств з можливістю участі іноземних світових інвесторів. Для багатьох наших заводів це чи не єдиний шлях до збереження", - йдеться в документі.

Як говорить один з авторів звернення, заступник директора Залозецького місця здійснення діяльності (МОД) "Укрспирту" Максим Добровольський, сьогодні відроджується масштабне виробництво необлікованого спирту на підприємствах Львівської області, саме на тих підприємствах, які задіяні в "темних схем" колишнього директора "Укрспирту", розшукуваного правоохоронними органами Михайла Лабутіна, його ставленика Лучечка та деяких нардепів.

"Цим людям невигідно, щоб підприємства запрацювали легально, тому вони ведуть прикриту і неприховану боротьбу з менеджментом ДП "Укрспирт" і міністерства - наприклад, організовують проплачені мітинги за участю простих працівників підприємств Львівської області, що нібито противляться підготовці приватизаційного процесу, у той час як ми, керівники підприємств з усієї України, працюємо над створенням платформи для підтримки приватизаційних реформ", - заявив він.

Також у зверненні йдеться про підтримку нещодавно призначеного керівника Угерського спиртзаводу Андрія Гнатуша (Стрийський р-н Львівської обл.), який при спробі приступити до виконання посадових обов'язків, зіткнувся з фізичним опором невідомих осіб, які називаються працівниками заводу.

"Висловлюємо свою позицію щодо підтримки в. о. керівника ДП "Угерський спиртзавод" Гнатуша Андрія Романовича. Якщо цієї людини злякалися вищевказані "кришевателі", значить, Гнатуш Андрій повинен довести справу до кінця і позбавити завод від темних спиртових схем попереднього керівництва і його союзників", - йдеться у колективному листі спиртовиків.

Копії листа направлені також в Кабінет міністрів, Адміністрацію президента і Національне антикорупційне бюро України.

В "Укрспирті" заявили, що приватизація – єдина можливість зберегти галузьВ "Укрспирті" заявили, що приватизація – єдина можливість зберегти галузь