ua en ru

В "Укрспирті" новим головою профкому обрано Віталія Сосницького

В "Укрспирті" новим головою профкому обрано Віталія Сосницького

Сьогодні, 27 квітня, Об'єднана організація профспілки працівників АПК в ДП "Укрспирт" під час позачергової звітно-виборної конференції обрала нових членів профкому та нового лідера профспілкового руху Віталія Сосницького, висловивши недовіру і визнала незадовільною роботу попереднього голови профкому Романа Сметанюка, передають українські ЗМІ.

Конференцію, в якій взяли участь більше сотні делегатів з усієї України, провели у приміщенні Міністерства аграрної політики та продовольства. На ній також були присутні представники профспілкових організацій МінАПК.


"Будемо працювати рука в руку з адміністрацією ДП "Укрспирт", робити все, щоб спиртова галузь працювала і збільшувала продуктивність – а, відповідно, прибуток і фонд заробітної плати. Розширення виробництва, боротьба з контрабандою, приватизація держпідприємства і благополуччя його працівників – мої основні цілі", - сказав Сосницький.

Серед пріоритетів своєї роботи він (понад 10 років пропрацював у сфері спиртового виробництва, є автором наукових праць і доповідей, протягом кількох років був заступником директора ДП "Укрспирт", - ред.) також назвав стабілізацію роботи профкому, проведення зустрічей з керівництвом та колективами підприємств, створення профспілкових організацій на тих заводах, де вони відсутні.

"У разі приватизації спиртової галузі головне – врахувати інтереси трудового колективу, - уточнив він. – Активні зустрічі почнуться відразу ж після Пасхи, коли відбудеться передача документації та завершення юридичного оформлення. Графік зустрічей з профспілковими організаціями сплануємо з керівництвом ДП "Укрспирт".

Також були внесені зміни до положення про профспілку: тепер його голова не зможе одноосібно приймати рішення – вони будуть колегіальними. За даними ЗМІ, також організація стала більш відкритою.

"Ми зміцнили організацію, зробивши її більш ефективною. Люди повинні відчути її роботу, - зазначив член профкому, директор Залозецького підприємства ДП "Укрспирт" Максим Добровольський. – Ми також хочемо залучити в Профспілку працівників лікеро-горілчаної промисловості, аграріїв. Впевнений, професійні якості та управлінський досвід Віталія Сосницького – відмінні інструменти для досягнення намічених цілей".

В "Укрспирті" новим головою профкому обрано Віталія СосницькогоНагадаємо, ДП "Укрспирт" - найбільший виробник високоякісного спирту та спиртовмісної продукції в Україні, що забезпечує сировиною цілий ряд галузей. Загальна виробнича потужність ДП "Укрспирт" складає більше 30 мільйонів декалітрів на рік. Його роботу забезпечує 41 виробнича майданчик.