ua en ru

В "Укрспирті" сподіваються домогтися здешевлення витрат на виробництво на 30%

В "Укрспирті" сподіваються домогтися здешевлення витрат на виробництво на 30% Фото: Укрспирт

У держмонополії пояснили причини низької вартості спирту у ЄС

У держпідприємстві спиртової та лікеро-горілчаної промисловості "Укрспирт" сподіваються в перспективі домогтися здешевлення витрат на виробництво спирту на 30%. Про це з посиланням на джерело у спиртовій монополії йдеться у статті РБК-Україна "Алкогольно-тютюновий експорт та імпорт звільнять від ліцензій".

За словами співрозмовника РБК-Україна, низька вартість спирту у Євросоюзі обумовлена ​​тим, що там споживають, в основному, технічний спирт, сировиною для якого є дешевий цукровий очерет.

"Завжди і в усі часи бразильський спирт був поза конкуренцією на зовнішньому ринку. Але ми намагаємося здешевити нашу продукцію. Зараз спиртові заводи активно переходять з газу на тверде біопаливо, економлять на обробці зерна. Ми сподіваємося в перспективі домогтися здешевлення витрат на виробництво на 30%. Але поки експорту у нас дуже мало - 23,4 тис. дал за півріччя. Зараз скасування ліцензій на експорт та імпорт нічого не дасть спиртозаводам, оскільки у них немає ринку збуту", - заявив представник "Укрспирту".

Зараз ліцензію на експорт спирту отримує тільки ДП. Раніше правом експортувати етанол володіли регіональні спиртові об'єднання заводів. У 2010 році вони були ліквідовані.

Нагадаємо, за даними учасників ринку, експорт горілки за 5 міс. скоротився більш ніж на 50%.