ua en ru

"Укрпошта" хоче надавати банківські послуги без банківської ліцензії

"Укрпошта" хоче надавати банківські послуги без банківської ліцензії Фото: "Укрпошта" не втрачає надію надавати банківські послуги населенню

Керівництво підприємства розраховують, що відповідні зміни в законодавство будуть внесені вже в цьому році

Державне підприємство поштового зв'язку "Укрпошта"хоче отримати право надавати банківські послуги без банківської ліцензії. Про це на зустрічі з журналістами повідомив генеральний директор підприємства Ігор Смілянський, передає кореспондент РБК-Україна.

Згідно з чинним законодавством для національного поштового оператора не передбачено право здійснювати комерційне посередництво на ринку фінансових (банківських) послуг.

Смілянський розраховує, що народні депутати приймуть зміни в законодавство, які дозволять їй надавати банківські послуги за ліцензією національного оператора поштового зв'язку. Глава "Укрпошти" розраховує, що такі зміни можуть бути внесені вже до кінця цього року.

Він також додав, що на поточний момент 30-40% населення країни не охоплене банківськими послугами.

Попередні керівники "Укрпошти" неодноразово заявляли про бажання підприємства отримати банківську ліцензію, однак далі переговорів з Національним банком України питання не просувався.

Нагадаємо, "Укрпошта" посилила відділ економічної та внутрішньої безпеки.