ua en ru

"Укрпошта" домовилася з eBay та іншими маркетплейсами про скасування комісії

"Укрпошта" домовилася з eBay та іншими маркетплейсами про скасування комісії Фото: eBay скасував комісію для українських продавців (Getty Images)

"Укрпошта" домовилася з глобальними маркетплейсами про скасування комісії для продавців з України

Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на допис держпідприємства у Facebook.

"Першими до ініціативи долучилися Etsy, еBay, Joom, потім приєдналися Wish та Shopify. Крім того, кожен з них запровадив свої бонуси для українців", – заявили в "Укрпошті".

Для прикладу, Wish повернув місячну комісію за лютий всім продавцям з України, а також на півроку скасував усі комісії для українських мерчантів. Натомість Joom до настання розрахункового періоду зробив виплату усім мерчантам та запевнив, що не застосовуватиме жодні штрафи чи песимізації до українських магазинів. Також маркетплейс тимчасово знизив комісію для продавців до 0 %.

"Крім того, Global eBay розпочав збір грошей для підтримки України, згідно з яким маркетплейс подвоїть кожну пожертву до 10 тисяч доларів, що зроблять працівники компанії. Також еBay поновили акселартор для українців й готові підтримати середній бізнес з асортиментом від 100 товарів (3 міс. без комісії), та малий (200 безкоштовних лістінгів)", – додали в компанії.