ua en ru

Укроморрічфлот готується перейти на повністю автоматичну систему обміну інформацією з портами

За дорученням міністра транспорту та зв'язку Костянтина Єфименка готується до введення в експлуатацію інформаційно-аналітична логістична система морського і річкового транспорту, повідомляє прес-служба Мінтрансзв'язку.

Розробкою та впровадженням системи займається Державна адміністрація морського і річкового транспорту (Укрморрічфлот) та Інформаційно-аналітичний центр морського і річкового транспорту.

На переконання розробників, головною перевагою програми стане можливість отримання оперативної інформації від портів у режимі реального часу. Нині інформаційні потоки між підприємствами та Укрморрічфлотом здійснюються переважно в паперовому вигляді.

«Програма передбачає можливість оперативного надходження стандартизованої звітної інформації від підприємств галузі», - підкреслив голова Укрморрічфлоту Сергій Крижановський.

Таким чином, з'явиться можливість здійснювати у реальному часі облік вантажопотоків, суднозаходів, тарифів, портових зборів, стану акваторії, земельних ділянок і обладнання портів та їх фінансову звітність. Отримана інформація дозволить швидко проводити аналіз роботи підприємств галузі.