ua en ru

"Укроборонпром" зекономив близько чверті мільярда гривень на електронних закупівлях

"Укроборонпром" зекономив близько чверті мільярда гривень на електронних закупівлях Фото: заступник голови "Укроборонпрому" Артур Херувімов (NovaVlada.info)

Про це заявив заступник гендиректора з розвитку держконцерну Артур Херувімов

Державний концерн "Укроборонпром" за 9 місяців 2015 року зекономив завдяки інноваційній системі закупівель - електронним торговельним майданчикам 223,6 мільйона гривень. Про це заявив заступник генерального директора з розвитку "Укроборонпрому" Артур Херувімов, повідомили у прес-службі держконцерну.

За словами Херувімова, в середньому щоквартальна економія становить 75 мільйонів гривень.

"Укроборонпром" є першим серед міністерств, відомств, державних концернів і підприємств, який ввів цю систему, зробивши це більше року тому. Таким чином, ми стали прикладом для всіх інших державних компаній. Всі підприємства, де є хоч одна копійка бюджетних коштів, мають працювати винятково відкрито і прозоро", - зазначив заступник голови держконцерну.

Як уточнив Херувимів, зекономлені кошти залишаються на підприємствах "Укроборонпрому" і працюють на реалізацію різних нагальних потреб: інвестиції, модернізація та науково-дослідна діяльність. Зокрема, завдяки електронним майданчикам вдалося виключити людський фактор із системи здійснення закупівель і покласти рішення про вибір кращої пропозиції на комп'ютерну програму.

"У 2014 році, впровадивши цю систему, ми відразу говорили, що саме за цим майбутнє української економіки. Незважаючи на значний опір старої системи, відтепер всі державні підприємства будуть здійснювати закупівлі через електронні торговельні майданчики", - наголосив заступник голови "Укроборонпрому".

Нагадаємо, електронні торгові майданчики з'явилися в "Укроборонпромі" у жовтні 2014 року. Це дозволило вивести оборонний концерн в лідери серед держпідприємств і організацій України, які впровадили відкриті і прозорі торги. Тільки за перші три тижні держконцерн заощадив 6 млн грн. Щомісяця база постачальників ДК зростає мінімум на 400-600 нових учасників торгів.

На початок липня 2015 року "Укроборонпром" відзвітував про економію коштів на загальну суму 171 мільйон гривень завдяки проведенню електронних тендерів.

Як повідомлялося, у 2015 році "Укроборонпром" задекларував понад 1,6 мільярда гривень прибутку, що вивело держконцерн зі збиткового стану (за 9 місяців 2014 року збитки ДК становили 348 млн грн).