ua en ru

"Укроборонпром" презентував безпілотний мінібронетранспортер “Фантом”

"Укроборонпром" презентував безпілотний мінібронетранспортер “Фантом” Фото: ДК "Укроборонпром"

"Фантом" є однією із передових розробок ДК “Укроборонпром"

У Міжнародному виставкому Центрі в Києві відбулася перша публічна демонстрація безпілотного тактичного багатоцільового транспортного засобу “Фантом”. Про це повідомляє прес-служба державного концерну "Укроборонпром".

"Фантом” є однією із передових розробок ДП “СпецТехноЕкспорт”, який входить до складу ДК “Укроборонпром”. Він є першим кроком у створенні перспективних систем, які мають замінити традиційне озброєння", - сказано в повідомленні.

Підкреслюється, що "Фантом” – це дистанційно керований мінібронетранспортер. Денний та нічний комплекси прицілювання дозволятимуть вести вогонь у будь-який час доби на відстані понад 1 км. Запас ходу становить до 20 км, керування здійснюється за захищеним радіоканалом або через волоконний кабель довжиною 5 км. Окрім того, його можливо оснастити високоточним протитанковим ракетним озброєнням.

"Така техніка може доставляти боєкомплекти та вантажі через зони, які знаходяться під загрозою обстрілу противника, або в зоні ризику замінування, безпечно і швидко евакуйовувати поранених з полю бою. На “Фантом” можна встановлювати різні види озброєння для здійснення вогневої підтримки. Якщо, наприклад, встановити на нього протитанковий ракетний комплекс, то армія отримає малопомітний, мобільний та ефективний засіб знищення бронетехніки противника”, - зазначають в "Укроборонпромі".

Нагадаємо, на початку жовтня державний концерн "Укроборонпром" на великому міжнародному форумі AUSA 2016 в США оголосив про початок реформування оборонно-промислового комплексу України.