ua en ru

"Укроборонпром" готує комісію про закупівлі для ЗСУ

"Укроборонпром" готує комісію про закупівлі для ЗСУ Фото: Павло Букін (ukroboronprom.com.ua)

Державне оборонне замовлення хочуть зробити більш відкритим

Державний концерн "Укроборонпром" ініціює створення робочої групи з розробки нової редакції Закону України "Про Державний оборонне замовлення". Про це, як передає прес-служба, повідомив генеральний директор ДК "Укроборонпром" Павло Букін.

Зокрема, повідомляється, метою роботи групи є підвищення обороноздатності України, що включає в себе:

удосконалення формування Державного оборонного замовлення;

попереднє планування висновків державних контрактів і їх виконання.

"Державне оборонне замовлення повинне стати більш відкритим, з ефективними механізмами забезпечення конкурентної боротьби і рівними умовами для всіх виробників, як державної, так і приватної власності", - зазначив Букін.

Серед головних завдань робочої групи - створення основ для більш прозорого, зрозумілого і комерційно обґрунтованого Державного оборонного замовлення.

Очікується, що перше засідання робочої групи відбудеться вже 1 червня 2018 року. До розробки пропозицій щодо вдосконалення державного оборонного замовлення керівництво Концерну запросило представників Ради національної безпеки, Міноборони, Національної гвардії, Служби безпеки, інших силових структур та правоохоронних органів.

Крім того, запрошення приєднатися до робочої групи отримали представники громадських організацій, в тому числі і міжнародних.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, Україна візьме участь в розробці нового танка для Міноборони Індії.