ua en ru

"Укрнафта" заявляє про загрозу припинення видобутку на 14 родовищах

"Укрнафта" заявляє про загрозу припинення видобутку на 14 родовищах Фото: "Укрнафта" заявляє про зупинення дії 14 ліцензій

Керівництво компанії пов'язує відкликання ліцензій з прийдешніми зборами акціонерів

ПАТ "Укрнафта" заявляє про отримання чергового повідомлення Державної служби геології і надр України про зупинення дії спецдозволів на видобуток вуглеводнів. Мова йде про 14 родовищ Івано-Франківської та Львівської областей. Про це повідомляє прес-служба компанії.

Як повідомляється, згідно з наказом Держгеослужби № 253, роботи на цих родовищах можуть бути припинені вже у вересні 2016 року. Серед основних причин – непогашена заборгованість з ренти.


"У зв'язку з цим, з метою запобігання повторення негативної ситуації (в лютому цього року через необдумані дії Держгеослужби чотири населених пункти Дніпропетровської області залишилися без газу) "Укрнафта" вважає за необхідне заявити про можливі негативні наслідки і впевнитися в наявності заходів щодо запобігання аварійних ситуацій", - йдеться в повідомленні прес-служби.

Компанія підкреслює, що крім очевидних негативних екологічних ризиків, а також втрат технічних і технологічних характеристик свердловин, пов'язаних з тривалим простоєм, призупинення дій спецдозволів завдасть шкоди економіці України у зв'язку з втратою видобутку вуглеводнів (285 тис. тонн нафти з конденсатом і 135 млн куб м газу на рік).

У свою чергу, голова правління ПАТ "Укрнафта" Марк Роллінс заявив категоричний протест рішенню про відкликання ліцензій, а дії Держгеослужби пов'язав із запланованим зборами акціонерів компанії, на яке винесено питання про фінансове оздоровлення "Укрнафти"

"Хочу заявити про те, що "Укрнафта" категорично проти такого рішення, оскільки воно негативно позначиться на всіх Примітно, що Держгеослужба активізувала дії з відкликання ліцензій саме зараз - напередодні проведення загальних зборів акціонерів "Укрнафти", на яких планується голосування за проведення фінансового оздоровлення компанії", - сказав Роллінс.

Нагадаємо, "Укрнафта" заявляє про загрозу припинення видобутку на 3 родовищах.