ua en ru

"Укрнафта" може припинити газопостачання у Сумській області у червні

"Укрнафта" може припинити газопостачання у Сумській області у червні Фото: "Укрнафта"

Газопостачання можуть припинити у разі не продовження дозволів на користування надрами

Нафтогазовидобувне управління "Охтирканафтогаз" ПАТ "Укрнафта" не зможе подавати газ на розподільні мережі ВАТ "Сумигаз" з ГРС Південна Панасівка з 9 червня 2017 року і з ГРС Артюхівка з 27 червня 2017 року в разі якщо не буде продовжений термін дії спеціальних дозволів, виданих "Укрнафті "на користування нафтогазоносними надрами. Про це йдеться в листі компанії до представників Сумської влади, текст якого є в розпорядженні РБК-Україна.

"Якщо дію дозволів продовжено не буде, видобуток вуглеводнів на зазначених родовищах буде припинена. Відповідно, НГВУ "Охтирканафтогаз "не зможе подавати газ на розподільні мережі ВАТ "Сумигаз" з ГРС Південна Панасівка з 09.06.17 року, з ГРС Артюхівка з 27.06.17 року", - йдеться в листі.

Як зазначається у листі, у 2017 році закінчується термін дії спеціальних дозволів, виданих "Укрнафті" на користування нафтогазоносними надрами з метою видобутку на таких родовищах:

  • Рибальске (27.06.17)
  • Козієвске (12.08.17)
  • Качаловске (23.09.17)
  • Південно-Панасовське (09.06.17)
  • Артюховське (27.06.17)
  • Коржевське (27.06.17)
  • Анастасівске (27.06.17)
  • Липоводолинске (23.09.17).

"Крім того, звертаємо вашу увагу на те, що по закінченні терміну дії дозволів НГВУ "Охтирканафтогаз" на розробку зазначених родовищ і припинення видобутку вуглеводнів на них, фактично залишається тільки одне джерело подачі газу на інші ГРС НГВУ. Згідно резервна схема живлення ГРС яка передбачає подачу газу з родовищ буде відсутня", - наголошується в документі.

"Укрнафта" зазначає, що надала в Державну службу геології та надр України всі матеріали необхідні для продовження дії дозволів за вказаними родовищах. Питання продовження дії дозволів поки залишається невирішеним.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що загальні збори акціонерів ПАТ "Укрнафта" затвердило новий склад наглядової ради компанії. Зі складу наглядової ради виключені Ігор Коломойський, Геннадій Боголюбов, Михайло Кіперман та Ігор Палиця.