ua en ru

"Укрнафта" припинила видобуток нафти і газу на трьох родовищах

"Укрнафта" припинила видобуток нафти і газу на трьох родовищах Фото: "Укрнафта"

Видобуток припинено на Юр'ївському, Голубовском і Лопушнянськом родовищах у зв'язку з відкликанням ліцензій

ПАТ "Укрнафта" припинила видобуток нафти і газу на Юр'ївському, Голубовском і Лопушнянськом родовищах у зв'язку з відкликанням ліцензій. Про це йдеться в повідомленні прес-служби компанії.

"Це вимушене рішення про припинення видобутку на трьох родовищах, ПАТ "Укрнафта" є безпрецедентним для компанії. Припинення видобутку спричинить за собою незворотні наслідки - значні витрати на фінансування заходів з консервації свердловин, а можливо, спричинить їх фізичну ліквідацію, а також рекультивацію земель, виникнення ризиків екологічного характеру, порушення умов розробки родовищ вуглеводнів та інші", - заявив голова правління компанії Марк Роллінс

В даний момент "Укрнафта" дає щомісяця приблизно 125 тисяч тонн нафти, 11 тисяч тонн скрапленого газу і 110 млн куб. природного газу.

Нагадаємо, в січні Державна служба геології та надр України призупинила дію спецдозволів ПАТ "Укрнафта" на надрокористування по Голубовскому (Дніпропетровська область), Юр'ївському (Дніпропетровська область) і Лопушнянскому (Чернігівська область) родовищ.

"Укрнафта" оскаржить це рішення в Окружному адміністративному суді Києва.