ua en ru

"Укрнафта" відкликає позов проти рішення Аукціонного комітету

"Укрнафта" відкликає позов проти рішення Аукціонного комітету Фото: Укрнафта

Відповідну вказівку дав голова правління ПАТ Марк Роллінс

ПАТ "Укрнафта" подало клопотання про відкликання адміністративного позову про визнання протиправним і скасування рішення Аукціонного комітету від 5 лютого 2015 р. Відповідну вказівку юридичній службі "Укрнафти" дав голова правління ПАТ Марк Роллінс, повідомили у прес-службі "Укрнафти".

"Беручи до уваги задекларовані мною пріоритетні напрямки діяльності компанії, зокрема, вирішення фінансових проблем ПАТ "Укрнафта" та усунення негативних тенденцій у відносинах з державними органами, вкрай важливо перегорнути сторінку напруженості і невизначеності навколо господарської діяльності компанії", - зазначив Роллінс.

Як зазначається, одним з перших адміністративних рішень Роллінса на посаді голови правління стало доручення юридичній службі відмовитися від касаційного оскарження судових рішень у справі №826/1933/15. Таким чином, ПАТ "Укрнафта" відмовляється від заперечування постанови уряду №570 від 16 жовтня 2014 р. "Про організацію та проведення біржових аукціонів із продажу нафти сирої, газового конденсату власного видобутку і скрапленого газу", а також спільних наказів Міненерговугілля і Мінекономрозвитку №39/27 від 22 січня 2015 р. і №149/99 "Про затвердження складу аукціонного комітету із продажу нафти сирої, газового конденсату власного видобутку і скрапленого газу".

"Конструктивний діалог з регуляторними органами - набагато більш ефективний шлях до розвитку ПАТ "Укрнафта", ніж судова тяганина", - додав Роллінс.

Нагадаємо, наприкінці вересня Київський апеляційний адміністративний суд (КААС) не задовольнив апеляційну скаргу ПАТ "Укрнафта" з вимогою скасувати рішення суду першої інстанції, який 10 липня визнав законним склад Аукціонного комітету із продажу нафти і газу.

Як повідомлялося, ПАТ "Укрнафта", контрольоване групою "Приват", подало відповідний позов ще в лютому 2015 р. Компанія вимагала від Кабміну виключити слова "та чотири представники НАК "Нафтогаз України" із частини урядової постанови №570, у якій йдеться про склад Аукціонного комітету. У липні Окружний адміністративний суд відмовив "Укрнафті" в задоволенні даних вимог.