ua en ru

"Укрнафта" з початку грудня збільшила середньодобовий видобуток газу на 12%

"Укрнафта" з початку грудня збільшила середньодобовий видобуток газу на 12% Фото: "Укрнафта" відновлює видобуток (УНІАН)

Компанія продовжує відновлення видобутку на 6 родовищах

ПАТ "Укрнафта" продовжує відновлення видобутку на 6 родовищах після продовження ліцензій. Про це повідомляє прес-служба компанії.

Як повідомляється, на сьогодні на Анастасіївському, Артюховському, Корживськомк, Південно-Панасовському, Рибальському і Заводовськомк родовищах відновлена робота 80 з 132 видобувних свердловин.

Завдяки відновленню роботи на 6 родовищах "Укрнафта" збільшила рівень добового видобутку нафти, конденсату та газу. З початку грудня показник середньодобового видобутку нафти і конденсату по компанії склав 3,9 тис. тонн, що на 18% вище, ніж у період вимушеної зупинки родовищ. У цей же період показник середньодобового видобутку газу виріс на 12% - до 2,9 млн куб м.

Разом з тим, незважаючи на позитивну динаміку, показники добового видобутку поки не відновилися до колишнього рівня. У 1 кварталі 2017 року, до зупинки першого з 6 родовищ, компанія добувала на добу 4,1 тис. тонн нафти з конденсатом і 3,5 млн куб м газу.

Нагадаємо, публічне акціонерне товариство "Укрнафта" подає у Держгеонадра заявки на продовження 27 спецдозволів, на які припадає 45% річного видобутку нафти і конденсату і 25% річного видобутку газу в компанії.