ua en ru

"Укрнафта" допускає зміни фінзвіту за підсумками 2015 року

"Укрнафта" допускає зміни фінзвіту за підсумками 2015 року Фото: "Укрнафта"

У компанії заявили, що дані про фінансові показники за 2015 рік ще не остаточні

ПАТ "Укрнафта" допускає зміни фінальних фінансових показників за підсумками 2015 року. Про це повідомили в прес-службі компанії.

"Цей документ є неаудованої не фінальній фінансовою звітністю за 2015 рік", - заявив заступник глави правління "Укрнафти" Геннадій Радченко.

За його словами, згідно з Міжнародними стандартами фінансової звітності (МСФЗ), компанія проводить певні проведення у фінансовій звітності лише на етапі закриття річного періоду.

"До таких операцій, наприклад, належать нарахування резервів і забезпечення під можливі майбутні витрати, включаючи штрафи та пені по податках і дивідендах. Крім цього, на етапі закриття річної звітності, ПАТ "Укрнафта" були переглянуті принципи відображення деяких, раніше визнаних доходів, на суму 2,6 млрд. грн. які, згідно МСФЗ, зараз відображені на інших (позабалансових) рахунках. Остаточна фінансова аудована звітність за 2015 рік буде включати можливий вплив знецінення основних засобів компанії, що теж буде мати істотний вплив на фінансовий результат 2015 року", - пояснив Він.

Нагадаємо, "Укрнафта" завершила 2015 рік зі збитками у розмірі 4 млрд 909,875 млн гривень проти 1 млрд 264,626 млн гривень прибутку в 2014 році.