ua en ru

Ukrlandfarming зекономила 23,5 млн дол. завдяки системі ІТ-контролю

Ukrlandfarming завдяки системі ІТ-контролю зекономила 23,5 млн дол. і в 2013 р. планує додатково заробити 100 млн дол. Про це сьогодні повідомив голова ради директорів компанії Олег Бахматюк, передає кореспондент РБК-Україна.

"За підсумками 2011 р. завдяки системам інтелектуального контролю, встановленим на майже 11 тис. одиниць техніки, компанії вдалося на 8,7% знизити виробничу собівартість продукції і на 2,6% збільшити врожайність на полях. Це дало змогу зекономити 23,5 млн дол. видатків та збільшити виручку на 28,7 млн дол.", - сказав Бахматюк.

Система ІТ-контролю складається з трьох основних компонентів: система точного землеробства, система диспетчеризації техніки, система зважування та ідентифікації транспортних засобів. Завдяки системі точного землеробства техніка не вносить добрива і насіння двічі на одну ділянку і працює виключно на полях компанії. Система дистанційного керування та навігації дозволяє керувати комбайнами і тракторами цілодобово і контролювати роботу працівників. Це також дозволяє перешкоджати зловживанням щодо витрат пального, так що витрати пального зменшуються на 20%.

Ноу-хау компанії - це система ідентифікації водіїв. "Всі наші водії мають ідентифікаційні картки, і як тільки водій підходить і прикладає її до техніки, починається відлік його праці і нарахування його зарплати", - зазначила операційний директор Ukrlandfarming Галина Василик.

У 2013 р. компанія хоче впровадити моніторинг урожайності.

Читайте також: Ukrlandfarming збільшила продуктивність молочного стада на 13,5%