ua en ru

Ukrlandfarming планує в 2013-2014 рр. побудувати 12 елеваторів на 2 млн т зерна та 1,9 млн т комбікормів

ПАТ "Укрлендфармінг" протягом 2013-2014 рр. має намір побудувати 12 комбікормово-елеваторних комплексів у 12-ти регіонах України загальною потужністю одночасного зберігання 2 млн тонн зерна та 1,9 млн тонн комбікормів. Про це повідомляє прес-служба компанії.

За висновками експертів - це ще й наймасштабніший інфраструктурний проект, адже з його впровадженням буде створено понад 5 тис. нових робочих місць.

Перший камінь під перший комбікормово-елеваторний комплекс заклали сьогодні у селі Оліївка, Житомирського району. За словами операційного директора компаніі Ukrlandfarming Галини Ковток, елеватор в Оліівці зможе одночасно зберігати 110 тис. тонн зерна та щогодини вироблятиме 10 тонн комбікормів. Тут буде працевлаштовано майже 100 місцевих жителів.

Також було підписано меморандум про співпрацю між Житомирською обласною держадміністрацією та ПАТ "Укрлендфармінг".

"Це новий крок у взаєминах влади і бізнесу, що базується на основі відкритості та прозорості усіх бізнес-процесів", - сказала Ковток. Голова Житомирської облдержадміністрації Сергій Рижук зазначив, що інвестиції в село сьогодні вкрай потрібні, адже лише таким чином можна розвивати соціальну сферу на селі та впроваджувати інновації, а також вдосконалювати інфраструктуру сільськогосподарського ринку.

Ukrlandfarming - один з найбільших агрохолдингів на територіі Євразіі, займається вирощуванням зернових, виробництвом яєць і яєчних продуктів, цукру, вирощуванням ВРХ, дистрибуцією техніки, добрив і насіння. До його структури входить 146 горизонтальних сховищ зерна, шість насіннєвих заводів, 19 птахофабрик, 9 ферм з підрощування курей-несучок, 3 репродуктори, 3 селекційних господарства, 6 комбікормових заводів, 3 склади тривалого зберігання, завод з виробництва яєчних продуктів "Імперово Фудз", 6 цукрових заводів, 19 м'ясокомбінатів і 2 заводи з виробництва шкіри. Компанія володіє 68 тис. голів великої рогатої худоби.