ua en ru

Ukrlandfarming планує у 2012-2013 МР інвестувати у власний розвиток 300-500 млн дол

У 2012-2013 маркетинговому році Ukrlandfarming планує інвестувати у власний розвиток від 300 до 500 млн дол. Про це заявив голова ради директорів компанії Олег Бахматюк, передає кореспондент РБК-Україна.

"На 2012-2013 МР ми плануємо інвестувати у розвиток нашої компанії мінімум 300-500 млн дол. Першочергово це буде стосуватися інфраструктури, елеваторів, а друге - це насіннєвий завод. Ми хочемо розширити наші можливості, ми вже є номером першим у виробництві насіння в Україні. Ми будемо це робити з компанією Monsanto, бо в цьому є велика перспектива", - сказав Бахматюк.

За його словами, переважно інвестиції відбуватимуться за рахунок кредитних ресурсів.

Як зауважила операційний директор Галина Василик, менш як за місяць компанія планує презентувати найбільші в Європі елеватори, які зберігатимуть 500 тис. т зерна - у Полтавській та Сумській областях.

Крім того, компанія у 2013 р. планує обладнати дві власні лабораторії з аналізу землі. "На 2013 р. наше основне завдання - зробити дві лабораторії з аналізу землі. На даний момент ми користуємося незалежними лабораторіями, але щоб забезпечити власний земельний банк, ми плануємо зробити дві лабораторії - одну на західній Україні, а іншу - в Полтавській або Сумській областях", - сказала Василик.

Бахматюк додав, що компанія також планує збільшувати власний земельний банк, але не так агресивно, як робила це на початку. Крім того, за його словами, компанія планує бути активним трейдером на українському ринку.

Читайте також: Ukrlandfarming планує в 2012 р. зібрати 2 млн т врожаю ключових культур