ua en ru

Ukrlandfarming відзвітувала про результати жнив ранніх зернових культур

Ukrlandfarming відзвітувала про результати жнив ранніх зернових культур Ілюстративне фото (pixabay.com)

Агрохолдинг заявляє про хороші показники врожайності

Група компаній "Укрлендфармінг" (Ukrlandfarming) українського бізнесмена Олега Бахматюка, один з найбільших агрохолдингів Європи, відзвітувала про результати жнив ранніх зернових культур та заявляє про хороші показники врожайності, незважаючи на несприятливі для прибирання погодні умови. Про це йдеться в повідомленні прес-служби компанії.

Як наголошується, незважаючи на липневі дощі регіональні кластери агрохолдингу Ukrlandfarming зібрали практично весь урожай ранніх зернових. Нині обмолочено 95% озимої пшениці. Середній результат, про який заявляє компанія - 5 т/га, максимальний - 5,77 т/га. Між тим середня врожайність по Україні в цьому році істотно нижче.

"Відсутність дощів у квітні і травні на більшій частині території країни суттєво вплинула на формування врожайності озимих культур. Середня врожайність озимої пшениці в Україні станом на 8 серпня склала 3,48 т/га. Разом з тим, більшість кластерів Ukrlandfarming показали урожайність вижу за середню по Україні", - розповів директор департаменту рослинництва групи компаній Ukrlandfarming Владислав Тютюнник.

Кращий показник у Центрального і Північного кластерів групи - 5,77 т / га, Східний кластер провів жнива з урожайністю 5,25 т / га.

Високі показники врожайності для компанії стали можливими завдяки використанню новітніх технологій та власної елеваторної мережі потужністю 2,6 млн тонн одноразового зберігання.

"Урожайність озимої пшениці в цьому році в середньому 5 т/га, що є хорошим показником для цієї культури. Липневі дощі в період збирання перешкоджали жнивах. Завдяки новітнім технологіям компанія змогла під час збору доводити зерно більшої вологості до базової кондиції. Хоча погода і коректувала заплановані терміни жнив, за станом на 9 серпня вже обмолочено 95% озимої пшениці", - зазначила операційний директор Групи компаній Ukrlandfarming Галина Ковток.

Група компаній Ukrlandfarming є лідером аграрного ринку України за обсягом земельного банку. Крім виробництва зерна, цукру, м'яса, сирого молока, Ukrlandfarming управляє однією з найбільших в Україні сетбю сучасних елеваторних комплексів загальною потужністю 2,6 млн тонн, а компанія "Авангард" є другим у світі і першим в Україні виробником курячих яєць. Агрохолдинг експортує свою продукцію в 40 країн світу і є одним з найбільших платників податків в Україні.