ua en ru

"Укрінмаш" не буде виконувати контракт на постачання зброї до Південного Судану, - джерело

"Укрінмаш" не буде виконувати контракт на постачання зброї до Південного Судану, - джерело Фото: зброя (facebook.com/ato news)

Контракт з Південним Суданом не виконувався з початку бойових дій в Україні

Український постачальник зброї "Укрінмаш" підписав контракт на поставку зброї в Південний Судан, але не вкионував його і не планує. Про це повідомило джерело з фірми, передає "Громадське радіо".

Представник "Укрінмашу" також додав, що Організація Об'єднаних Націй не накладала ембарго на постачання зброї.

За його словами, контракт, пов'язаний з Південним Суданом, не був виконаний з початку бойових дій в Україні. Також представник "Укрінмашу" зазначив, що контракт не виконувався і не виконується.

Нагадаємо, правозахисна організація Amnesty International опублікувала звіт, згідно з яким Україна причетна до незаконних постачань зброї до південного Судану, де її використовують для вбивств тисяч мирних жителів.

"В 2014 році "Укрінмаш" підписав контракт з ОАЕ на поставку тисяч кулеметів, мінометів, РПГ і мільйонів боєприпасів у Південний Судан. Участь української державної компанії в поставках зброї до південного Судану суперечить Договору про торгівлю зброєю, який підписала Україна", - йдеться в повідомленні.