ua en ru

Україна причетна до постачання зброї Південному Судану, - Amnesty

Україна причетна до постачання зброї Південному Судану, - Amnesty Фото: зброя (flickr.com/7armyjmtc)

Правозахисники звинуватили Україну в незаконних поставках зброї

Україна незаконно поставила Південному Судану тисячі кулеметів, мінометів, гранатометів і мільйони боєприпасів. Про це йдеться в доповіді міжнародної правозахисної організації Amnesty International.

Зокрема, звіт правозахисників наводить докази причетності України до незаконних поставок зброї до Південного Судану. Amnesty вказує, що в 2014 році "Укрінмаш" підписав контракт з ОАЕ на поставку тисяч кулеметів, мінометів, РПГ і мільйонів боєприпасів до цієї країни.

"Участь української державної компанії в поставках зброї до Південного Судану суперечить Договору про торгівлю зброєю, підписантом якої є Україна", - йдеться в повідомленні Amnesty.

Правозахисники також відзначають, що поки Рада безпеки ООН не ввела повне ембарго на поставки зброї Південному Судану, Україна повинна дотримуватися декларованій політиці щодо забезпечення регіональної та міжнародної безпеки і стабільності.

Новий звіт Amnesty наводить докази причетності України до незаконного постачання зброї до Південного Судану, де її викор...

Опубліковано Amnesty International Ukraine 25 вересня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що США ще не прийняли рішення про постачання зброї Україні. Зокрема, представник Білого дому заявив, що питання про передачу оборонної зброї досі опрацьовується.