ua en ru

Укргідрометцентр назвав загрози, які несе посилення вітру в Україні

Укргідрометцентр назвав загрози, які несе посилення вітру в Україні Фото: в Україні очікується сильний вітер (УНІАН)

Укргідрометцентр оголосив штормове попередження

Директор Українського гідрометереологічного центру Микола Кульбіда на брифінгу розповів, чим загрожує посилення вітру та вихор на території України в період з 5 по 6 жовтня, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогоднішні прогнози показали, що це дуже активний вихор, який з великою швидкістю переміщується в східному напрямку. У зв'язку з цим ми оголосили штормове попередження. Ввечері 5 жовтня очікується посилення вітру. 6 жовтня очікується посилення вітру у центральних областях України та Києві. Сьогодні вранці оголосили найвищий клас небезпеки за кордоном", - сказав Кульбіда.

За оцінками Укргідрометцентру, зона посилення вітру розпочинається із заходу - Волинської, Рівненської, Львівської, Тернопільської й Хмельницької областей.

"Вранці 6 жовтня посилення швидкості вітру очікується і у Києві та в центральних областях. Очікується швидкість вітру до 29 м/с. Така ситуація загрожує масовим відключенням електрики у сільскій місцевості, пошкодженням дахів будівель, падінням дерев, пошкодженням ліній електромереж", - зазначив Кульбіда.

Нагадаємо, раніше Державна служба України з надзвичайних ситуацій попередила про сильні пориви вітру на території країни протягом 5-6 жовтня.