ua en ru

Синоптики попереджають про сильні пориви вітру в Україні 5-6 жовтня

Синоптики попереджають про сильні пориви вітру в Україні 5-6 жовтня Фото: вітер (commons.wikimedia.org)

У ряді областей пориви вітру досягнуть 20-30 м/с

Синоптики попереджають про сильні пориви вітру в Україні протягом 5-6 жовтня 2017 року. Про це зазначається в повідомленні прес-служби Державної служби України з надзвичайних ситуацій (ДСНС), з посиланням на інформацію Укргідрометцентру.

"За даними Укргідрометцентру, 5 жовтня вдень у Рівненській, Волинській, Львівській, Тернопільській, Хмельницькій, Івано-Франківській, Чернівецькій та Закарпатській областях пориви вітру 17-22 м/с", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, увечері 5 жовтня та вночі 6 жовтня 2017 року у Волинській, Рівненській, Львівській, Хмельницькій, Івано-Франківській, Тернопільській, Чернівецькій та Закарпатській областях очікується посилення швидкості вітру критеріям стихійного явища 25-30 м/с.

Так, протягом 6 жовтня 2017 року в Києві, Житомирській, Київській, Чернігівській, Сумській, Вінницькій, Черкаській, Кіровоградській, Полтавській і Дніпропетровській областях посилення швидкості вітру 19-24 м/с, в Одеській, Миколаївській, Херсонській, Запорізькій, Харківській, Луганській і Донецькій областях 15-20 м/с.

Нагадаємо, сьогодні в Україні місцями дощі, в південній частині країни синоптики прогнозують мінливу хмарність. Температура повітря вдень становитиме від +11 до +21.