ua en ru

В "Укргазвидобування" хочуть розірвати всі договори спільної діяльності

В "Укргазвидобування" хочуть розірвати всі договори спільної діяльності Фото: невиконання договору другою стороною призвело до заборгованості "Укргазвидобування" на 600 млн гривень

Товариство уже подало до суду відповідні позови

ПАТ "Укргазвидобування" подало до суду позови про розірвання всіх договорів спільної діяльності (СД). Про це повідомили в прес-службі компанії.

Причиною такого рішення стала відсутність належного контролю та рівноправний розподіл відповідальності за угодами.

Як зазначають в компанії, ситуація призвела до того, що податкові органи планують провести опис майна ПАТ у зв’язку з наявністю податкового боргу у межах цих договорів на суму 600 млн гривень.


В товаристві пояснили, що не можуть здійснити сплату податкових зобов’язань, оскільки, згідно з діючими угодами, не відповідають за ведення бухгалтерського та податкового обліку оператора такої спільної діяльності.

"Ми фіксували невиконання операторами планів видобутку, порушення ними інвестиційних зобов`язань, але ми могли тільки здогадуватися про їхню дисциплінованість у сплаті податків. Розуміючи цей ризик ми регулярно звертались до всіх операторів СД з вимогами усунути порушення умов договорів, здійснити всі необхідні платежі до бюджету. На жаль, про існування заборгованості у операторів СД перед бюджетом, які виникли протягом 2015-2016 років, ми можемо зробити висновки лише з уже наявного факту опису майна УГВ за їхніми боргами", - пояснила директор з правових питань ПАТ "Укргазвидобування" Олена Кобець.

Як зазначили в "Укргазвидобуванні", з метою мінімізації ризиків несплати податкових зобов’язань операторами СД, товариство неодноразово зверталось до податкових органів та операторів СД з клопотанням надати інформацію щодо сплати податків чи наявності боргу перед бюджетом. Втім, податкові органи не завжди надавали відповідь на запити, наголошують в компанії, а оператори СД надавали ПАТ "Укргазвидобування" довідки податкових органів про відсутність будь-якої заборгованості.

Нагадаємо, "Нафтогаз" ліквідував наглядову раду "Укргазвидобування".