ua en ru

З "Укргазвидобування" стягнуто понад 25 млн гривень податкового боргу компанії Онищенко

З "Укргазвидобування" стягнуто понад 25 млн гривень податкового боргу компанії Онищенко Фото: з "Укргазвидобування" намагаються стягнути борги компаній Онищенко

ГФС вимагає з добувача погасити податкові борги компаній, договора про спільну діяльність з якими розірвано

З рахунків ПАТ "Укргазвидобування" 7 листопада 2016 року списано понад 25 млн гривень податкового боргу ТОВ "Фірма "Хас", з якою у ПАТ був укладений договір про спільну діяльність, в даний час розірваний. Про це повідомляє прес-служба "Укргазвидобування".

Згідно з повідомленням, в банки, в яких у ПАТ відкриті поточні рахунки, почали надходити платіжні вимоги-доручення про безспірне списання грошових коштів товариства в рахунок погашення податкових боргів, що належать компаніям - операторам за договорами про СД.

Тобто, пояснюють в компанії, за рахунок товариства незаконно і недобросовісно намагаються погасити податкові борги, які числяться за операторами СД, зокрема: ТОВ "Фірма "ХАС", ТОВ "Надрагеоцентр", ТОВ "Карпатнадраінвест" та ТОВ "Цефей", окремі посадові особи яких через підставні аукціони та злочинні схеми реалізовували природний газ за заниженими цінами і, при цьому, умисно не сплачували свої податкові зобов'язання

Деякі із зазначених компаній фігурують у розслідуванні Антикорупційного бюро проти депутата Верховної Ради Олександра Онищенка за обвинуваченням у завданні державі збитків в особливо великому розмірі.

Загальна сума заборгованості, викликаної до погашення, становить понад 2,8 млрд гривень, з якої вимоги на 1,179 млрд гривень вже надійшли в банки, що обслуговують ПАТ "Укргазвидобування".

Нагадаємо, суд розірвав договір між "Укргазвидобуванням" і компанією Онищенко.