ua en ru

"Укргазвидобування" змінило склад наглядової ради

Загальні збори акціонерів ПАТ "Укргазвидобування" 17 березня прийняли рішення достроково припинити повноваження двох членів наглядової ради. Про це повідомили у прес-службі "Укргазвидобування".

Припиненено повноваження Сергія Насвіщука і Володимира Скачка, які були обрані за квотою Міністерства енергетики та вугільної промисловості України.

Замість них новими членами наглядової ради ПАТ "Укргазвидобування" обрані Олександр Білан (начальник управління відносин власності Міненерговугілля України) та Олександр Пономаренко (начальник управління правової політики Міненерговугілля).

Нагадаємо, 13 жовтня 2014 р. загальні збори акціонерів ПАТ "Укргазвидобування" обрали головою наглядової ради Андрія Пасішника, тимчасово виконуючого обов'язки заступника голови правління НАК "Нафтогаз України".

ПАТ "Укргазвидобування" є найбільшою газодобувної компанією України, 100% акцій якої належать НАК "Нафтогаз України".

Нагадаємо, Україна видобула за підсумками 2014 р. близько 20,5 млрд куб. м газу.

Зазначимо, що обсяг видобутку "Укргазвидобуванням" минулого року залишився на рівні 2013 р. - 15,1 млрд куб. м, що становило близько 72% від загального видобутку газу в Україні.

Нагадаємо, раніше "Укргазвидобування" планувало у 2015 р. збільшити видобуток газу на 350-400 тис. куб. м на добу за допомогою проведення гідророзриву пласта (ГРП). Однак у середині лютого глава "Укргазвидобування" Сергій Костюк спрогнозував зниження видобутку природного газу на 600 млн куб. м у 2015 р.