ua en ru

"Укргазвидобування" отримала погодження щодо дозволів на користування надрами у Дніпропетровській обл

"Укргазвидобування" отримала погодження щодо дозволів на користування надрами у Дніпропетровській обл Фото: директор ПАТ "Укргазвидобування" Олег Прохоренко

Компанія планує вкласти в геологорозвідку і розробку чотирьох площ до 1 млрд грн інвестицій

Дніпропетровська обласна рада на черговій сесії сьогодні, 21 жовтня, погодила надання спецдозволів на користування надрами ПАТ "Укргазвидобування" по чотирьох площах у Дніпропетровській області. Про це повідомили у прес-службі "Укргазвидобування".

Як зазначається, мова йде про Попаснянсько-Самаринську і Шевську площі, Мусієнківське родовище і розширення меж діючого Перещепинського родовища.

"Укргазвидобування", після остаточного узгодження в Держслужбі геології і надр і за умови отримання спецдозволів, зможе збільшити свою ресурсну базу для буріння нових свердловин, що, за прогнозами, дозволить збільшити видобуток вуглеводнів в регіоні на 25-35 млн куб. м газу на рік, а також створити додаткові робочі місця.

Як зазначили в компанії, в останні роки "Укргазвидобування" насилу отримувало подібні спецдозволи. Із 2007 по 2013 рр. їх було отримано лише чотири.

Найближчим часом "Укргазвидобування" планує вкласти в геологорозвідку і розробку даних площ до 1 млрд грн інвестиційних коштів. Перспективним планом розвитку передбачається проведення сейсморозвідувальних досліджень, буріння пошуково-розвідувальних та експлуатаційних свердловин, будівництво установок комплексної підготовки газу, розширення газопромислових комунікацій і їх розв'язок та створення близько 100 робочих місць.

Крім того, досягнуто домовленість про участь "Укргазвидобування" у розвитку соціальної інфраструктури Дніпропетровської обл.

Нагадаємо, напередодні "Нафтогаз" заявив про погашення боргів перед "Укргазвидобуванням".