ua en ru

"Укргазвидобування" підтвердило погашення "Нафтогазом" боргів за газ

"Укргазвидобування" підтвердило погашення "Нафтогазом" боргів за газ Фото: Укргазвидобування

Протягом листопада-грудня "Укргазвидобування" чекає від НАК розрахунків за газ, видобутий у літній період

НАК "Нафтогаз України" на сьогодні закрив свою заборгованість перед ПАТ "Укргазвидобування" за газ, спожитий населенням у 2014 році, і заплатив за газ для споживання населенням, реалізований протягом 2015 року. Про це 5 листопада повідомили у прес-службі "Укргазвидобування".

Як зазначається, існуюча заборгованість "Нафтогазу" перед "Укргазвидобуванням" включає газ, видобутий у літній період, коли споживання є мінімальним, і закачаний до підземних сховищ, але ще не реалізований споживачам.

Від початку опалювального сезону "Укргазвидобування" очікує розрахунків за газ протягом листопада-грудня цього року, що дозволить повною мірою закрити зобов'язання зі сплати ренти за газ до кінця року.

Як зазначили у прес-службі, розрахунки за спожитий газ та виплати за ренту за газ здійснюються згідно з планом, який ще навесні 2015 р. було узгоджено між урядом, МВФ, "Нафтогазом" і "Укргазвидобуванням".

Нагадаємо, в середині жовтня "Нафтогаз" заявив про погашення боргів перед "Укргазвидобуванням".

ПАТ "Укргазвидобування" - вертикально інтегрована компанія із замкнутим циклом виробництва - від пошуку і розвідки родовищ нафти і газу, їх розробки, а також видобутку, транспортування, переробки вуглеводневої сировини і реалізації нафтопродуктів. Сьогодні "Укргазвидобування" є основною компанією з видобутку природного газу і газового конденсату в Україні. У 2014 р. підприємствами компанії видобуто 15,113 млрд куб. м газу, що складає 75% видобутку в Україні. До складу ПАТ входить 10 філій, у тому числі три газодобувних управління, а також управління з буріння свердловин і з переробки газу та газового конденсату.