ua en ru

"Укргазвидобування" оголосило тендер на 13 млрд гривень

"Укргазвидобування" оголосило тендер на 13 млрд гривень Фото: "Укргазвидобування" оголосила тендер на 13 млрд гривень

Компанії потрібні послуги 15 бурових установок для буріння 90 свердловин

ПАТ "Укргазвидобування" оголосило тендер на залучення 15 бурових установок з бюджетом 13 млрд гривень. Про це на своїй сторінці в Facebook написав голова компанії Олег Прохоренко.

"Тендер на залучення 15 сторонніх бурових верстатів на додаток до 65 старих верстатів, що працюють в "Укрбургаз". Тендер для кожного верстата буде проводитись за формулою 2 + 2 + 2, тобто для кожного верстата - замовлення на 2 свердловини з подальшою опцією продовження ще 2 + 2, якщо нас влаштує якість і термін перших 2х. Це фактично програма робіт на 6 свердловин на 3 роки ", - написав Прохоренко.

За його словами, цей тендер, який став найбільшим в історії електронних закупівель, має простимулювати іноземні підрядні компанії привозити в Україну нове якісне обладнання, яке ніколи не використовувалось в нашій країні.

"Сторонні підрядники не замінять, а додадуть до обсягу буріння нашого власного "Укрбургаза". Паралельно ми проводимо модернізацію власного бурового флоту. Середній вік наших верстатів - 23 роки і багато хто з них вже віджили своє, але продовжують працювати, тому що поки нічим замінити ", - пояснив Прохоренко.

Крім того, як стверджує Прохоренко, практика залучення сторонніх бурових підрядників - це інновація для української видобувної промисловості.

"Ніхто ніколи в УГВ такого не робив. Ми знову торуємо шлях новий, адже хтось повинен це робити, хтось повинен робити реформи. І ми їх робимо", - підсумував він.

Укргазвидобування оголосило про початок тендеру на закупівлю бурових послуг для залучення 15 сторонніх бурових установок...

Опубліковано Oleg Prokhorenko 27 жовтня 2016 р.

Нагадаємо, "Укргазвидобування" підписала з французькою компанією Engie угоду про співпрацю.