ua en ru

"Укргазвидобування" розпочало проект з Держдепом і Deloitte з реформування системи закупівель

"Укргазвидобування" розпочало проект з Держдепом і Deloitte з реформування системи закупівель Фото: ПАТ "Укргазвидобування"

Угода з Держдепом про фінансування з боку Deloitte розрахована до вересня 2016

ПАТ "Укргазвидобування" розпочало проект з реформування системи закупівель за допомогою технічної підтримки та фінансування Державного департаменту США та аудиторської компанії Deloitte. Про це повідомили у прес-службі ПАТ.

Як зазначається, угода буде направлена на реформу корпоративного управління та підвищення ефективності основних корпоративних функцій.

Мета співпраці - створення сучасної прозорої комерційної газодобувної компанії, яка відповідає кращим міжнародним практикам управління. Для досягнення цього керівництво компанії і Офіс енергетичних ресурсів Держдепартаменту США домовилися про широку співпрацю та фінансування проектів із залученням Deloitte Financial Advisory Services, LLP, до вересня 2016 року.

Співпраця включатиме проекти з удосконалення ключових функцій корпоративного управління: системи закупівель, управління персоналом, впровадження системи управління ефективністю, управлінської звітності, впровадження управлінського обліку за міжнародними стандартами фінансової звітності та ін.

"Ми націлені на плідну співпрацю з міжнародними організаціями для впровадження кращих світових практик управління та кращої технічної експертизи. За останні місяці ми співпрацювали з такими організаціями, як Petrad, а також Держдеп і Міністерство енергетики США", - зазначив голова правління "Укргазвидобування" Олег Прохоренко.

За його словами, технічна допомога Deloitte дозволить вивести рівень ефективності закупівель на справді світовий рівень, а також посприяє залученню у ПАТ кращих світових практик управління, технічної експертизи і зовнішнього фінансування.

"Зокрема, зараз розглядаємо проекти з PetroSkills, Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР), Європейським інвестиційним банком (ЄІБ) та іншими інститутами. Рухаємося і по залученню коштів китайського кредиту для модернізації обладнання. Опрацьовуємо також можливості залучення інвестицій міжнародних нафтогазових компаній у якості партнерів у рамках угод про розподіл продукції (УРП)", - резюмував Прохоренко.

Нагадаємо, "Укргазвидобування" закладає до бюджету на 2016 рік близько 10 млрд грн інвестицій.