ua en ru

"Укргазбанк" поглинув банк "Київ"

"Укргазбанк" поглинув банк "Київ" Фото: Банк "Київ" припинив своє існування

Таким чином завершилася процедура приєднання неплатоспроможного держбанку до стабільно працюючого державному фінустанові

"Укргазбанк" поглинув ПАТ "АКБ "Київ". Вже завершена процедура приєднання почалася у відповідності з рішенням Кабінету Міністрів України від 11 лютого 2015 р. про виведення з ринку банку ПАТ "АКБ "Київ" шляхом відчуження всіх його активів і зобов'язань на користь АБ "Укргазбанк". Про це повідомила прес-служба "Укргазбанку".

Після завершення поглинання, всі клієнти неплатоспроможного банку "Київ" стали клієнтами "Укргазбанку", 94,7% якого належить державі.

"Це перший досвід у нашій країні використання нового механізму підтримки фінансової стабільності - P&A, коли всі вкладники неплатоспроможного банку - юридичні особи, фізичні особи, причому і ті, які володіють вкладами вище гарантованої суми, стають клієнтами іншого, стабільно працюючого банку, з абсолютно вільним доступом до грошей. Таким чином, для них змінюється тільки номер рахунку та реквізити. Цей інструмент особисто я оцінюю як один з найбільш перспективних. У світовій практиці він є досить поширеним", - наводить прес-служба слова голови правління АБ "Укргазбанку" Кирила Шевченка.

Нагадаємо, передача активів АКБ "Київ" "Укргазбанку" затягувався через те, що суд заарештував активи неплатоспроможного банку.
http://www.rbcua.com/ukr/news/minfin-hochet-pobystree-reshit-problemu-vkladchikov-1433848225.html