ua en ru

"Укренерго" та "Укргазвидобування" продаватимуть непрофільні активи через ProZorro

"Укренерго" та "Укргазвидобування" продаватимуть непрофільні активи через ProZorro Фото: Максим Нефедов

Прозорі аукціони дозволять продавати активи за ринковою ціною

Публічне акціонерне товариство "Укргазвидобування" та Державне підприємство "Національна енергетична компанія "Укренерго" підписали з "ProZorro.Продажі" меморандум про співпрацю. Про це повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.

Повідомляється, що через електронну систему "ProZorro.Продажі" в рамках пілотного проекту державні підприємства зможуть виставити на продаж власне майно, зокрема, непрофільні активи. Згодом, очікується, що електронна система дозволить реалізовувати через прозорі аукціони так звані об’єкти малої приватизації, зокрема будівлі, цілісні майнові комплекси.

Директор з питань матеріально-технічного забезпечення ПАТ "Укргазвидобування" Андрій Токар повідомляє, що сьогодні держпідприємство вже готове виставити на продаж металолом чорних та кольорових металів, відпрацьовані акумуляторні батареї, масла тощо.

"Загальна вартість активів для продажу близько 500 млн гривень. Сподіваємось, завдяки конкуренції та прозорій системі збільшити надходження", - сказав Токар.

"Укренерго" має велику кількість металолом на суму більш ніж 20 млн гривень. За рік планується продати металолому на 100 млн гривень.

Перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов сказав: "Сьогодні ми часто стикаємось з неадекватною оцінкою державного майна, яке не продається, або, навпаки, дістається за безцінь інсайдерам. Прозорі аукціони дозволять усунути цю проблему, продавати активи за ринковою ціною”.

Нагадаємо, ProZorro використовуватимуть для продажу об'єктів держвласності, заявив Максим Нефьодов.