ua en ru

"Укренерго" попереджає про масову розсилку повідомлень з вірусом BlackEnergy

"Укренерго" попереджає про масову розсилку повідомлень з вірусом BlackEnergy Фото: НЕК "Укренерго" (Укрінформ)

Про інцидент з використанням електронного сервісу вже поінформовано український підрозділ CERT

Держпідприємство "Національна енергетична компанія (НЕК) "Укренерго" заявляє про підготовку інформаційної провокації, суть якої зводиться до здійснення масової розсилки електронних повідомлень від імені НЕК з вірусом BlackEnergy. Про це сьогодні повідомили у прес-службі "Укренерго".

"На електронні адреси підприємств електроенергетики зловмисниками виконується масова розсилка підроблених електронних листів від імені ДП "НЕК "Укренерго" про зміну дати громадських обговорень плану розвитку ОЕС України. У тілі повідомлення прикріплено файл з нібито проектом зазначеного плану, який, ймовірно, заражений вірусом BlackEnergy", - йдеться в повідомленні.

Згідно із заявою енергокомпанії, ДП "НЕК "Укренерго" не здійснює подібних розсилок електронною поштою і поінформувало про інцидент український підрозділ CERT.

"У подальшому, у разі отримання підозрілих повідомлень електронною поштою, не відкривайте вкладені файли без їхньої попередньої перевірки останньою версією антивірусного ПЗ", - резюмували в НЕК.

Нагадаємо, напередодні команда реагування на комп'ютерні надзвичайні події України при Держслужбі спеціального зв'язку та захисту CERT-UA попередила про нові спроби хакерських атак на українські енергомережі.